вторник, 28 февруари 2012 г.

Разликата между iOS и Android

     Ще коментирам само тези две операционни системи, защото съм на мнение, че само те го заслужават и ще се придържам само към смарт телефоните.

    Разликата е наистина е огромна.

    Добрата страна на iOS е, че е направена само за едно устройство, за iPhone, и вероятността да има някакъв софтуерно-хардуерен проблем е минимална, даже нищожна. Но ограниченията, който са наложени от политиката на компанията, пречат на пълноценната работа. Системата не позволява никакъв достъп на по-ниско ниво. Това не пречи на обикновения потребител, но човек, който разбира може да направи чудесни подобрения.
     Менюто е подредено както са преценили производителите и не може да се пригоди за по-удобна работа. Има само един бутон. Излизат нови обновления с всеки нов телефон, но ако го качите на стария, телефона ви започва да цикли, което ви кара да си купите новия телефон. И така всяка година. Не можете да слушате mp3-ки, не можете да си качвате приложения, които не са одобрени от техния магазин и още ,и още забрани.  

   От друга страна, операционната система андройд е направена с идеята да може да работи върху много различни устройства, което рядко води до бъгове. Нейният код е отворен, следователно и достъпен за огромно Android общество, което постоянно създава нови операционни системи, приложения и подобрения. Имате пълната свобода да правите каквото си поискате с телефона. Можете да подобрите процесорната честота чрез така нареченото Overclock-ване.
   Имате на разположения 7 дисплея, на който можете да подреждате както си искате приложенията и информацията си. Има много удобен бутон за търсене, става светкавично,  който работи и за търсене в телефона и за търсене в Интернет. Бутона за връщане е превъзходен, системата работи така че винаги можете да се върнете една стъпка назад, ако се объркате, защото функцията винаги се пази в оперативната паметта. Ако ползвате телефона като органайзер можете да намерите изключително полезни приложения и теми.

   И двете операционни системи имат още много полезни функции. Смарт телефоните наистина са нещо много удобно.

   Аз съм на мнение, че трябва да изберете според характера и интереса си към новите технологии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар